top of page
Sfaturi folosire si intretinere bijuterii


Pastrati bijuteriile in casete speciale de bijuterii sau intr-un saculet moale.

Evitati sa purtati bijuterii cand gatiti, spalati vase, faceti baie sau mergeti la piscina. In acest fel bijuteriile isi vor mentine stralucirea in timp.

Inainte de culcare sa nu uitati sa scoateti colierele, lanturile, bratarile goale si cele cu o flexibilitate redusa pentru ca in timpul somnului se pot deforma sau chiar rupe.

Nu purtati bijuterii goale in interior, in special bratari fixe in imprejurari in care le-ati putea lovi, pentru ca odata indoite nu mai pot fi readuse la forma initiala.

Nu purtati bijuterii, inclusiv verighete in timpul lucrarilor fizice.

Rhodiul este un strat de luciu care se aplica peste aurul alb pentru a spori stralucirea sau pe cel galben pentru a crea efect de aur alb. Rezistenta si stralucirea rhodiului pe bijuterii poate dura o viata intreaga sau o perioada scurta de timp pentru ca acestea sunt conditionate de modul in care sunt ingrijite si de reactiile chimice ale organismului. Evitati sa purtati bijuterii cu rhodiu in apa si la treburi casnice deoarece exista riscul ca acest strat subtire de luciu sa isi piarda din intensitate. Feriti bijuteriile cu rhodiu de contactul cu produsele cosmetice, in special care contin talc.

Protejati-va bijuteriile de praf, de umiditatea parfumurilor si de continutul fixativelor de par.

Fiti atenti ca bijuteriile dumneavoastra sa nu intre in contact cu solutii acide sau cu ulei de motor.

Nu incercati sa curatati montura pietrelor cu ajutorul acelor sau al altor obiecte ascutite care ar putea deterioara piatra sau montura bijuteriilor.

Acordati atentie sporita la bijuteriile cu perle, pentru ca montura lor nu rezista la socuri mecanice. Deasemenea in cazul bijuteriilor cu perle trebuie evitat contactul cu apa.

Urmati instructiunile primite de la personalul de vanzari pentru utilizarea sistemelor de inchidere a bijuteriilor (bratari, coliere, cercei).

bottom of page